Jdi na obsah Jdi na menu
 


Staré city

5. 6. 2015

"Hej Korro, bacha!" řekl Bolin.

"Já vim," odpověděla Korra a znuděně se vyhnula lávové hvězdici, která jí prosvištěla kolem hlavy.

"Dneska si ňáká divná. Asi bysme pro dnešek mohli skončit," řekl Bolin a rychle si začal ukládat věci do tašky.

"Opal někam letěla s Kaiem a s Jinorou a vrátí se až pozdějc, takže nemusíš tolik spěchat."

Bolin na ní hodil mrzutý pohled. "Já jdu ještě někam jinam. Za... Makem." Kořřin výraz se změnil z nezaujatého na ultra-nezaujatý.

"Aha." Po tom, co se vytvořil nový portál do světa duchů uprostřed Republic City, Mako přešel zpět k práci u policie. Korra si myslela, že možná zkusí vybudovat vztah s Makem od začátku, ale už to bylo za nimi a navíc teď trávila hodně času s Asami.

"Tak čau, díky za trénink!" mávl Bolin na Korru a odešel. Korra se začala zvedat a šla k Naze, která seděla několik metrů od ní, aby jí pohladila.

"V poslední době se moc věcí nezměnilo, viď? Teď jsme jenom zůstaly na Ostrově vzdušnýho chrámu a každej den děláme jenom nudný tréninky..." postěžovala si Korra Naze, která souhlasně zamručela.

Navečer si Korra sedla zády ke stromu na louku a jen tak přemýšlela. Potom uslyšela na pěšině kroky a vzhlédla k vysoké černovlasé dívce.

"Jé, ahoj, Asami." pronesla.

"Čau Korro. Jak bylo?" řekla radostně Asami.

"Ále, nuda... Vypadáš nějak vesele."

"Dostala jsem objednávku na několik nových letadel!" vykřikla Asami a vrhla se Kořře okolo krku.

"Heh, vážně?" zasmála se Korra, "super!"

 

*   *   *

 

Další den ráno se Korra vydala do Republic City, protože velitelka Lin Beifongová poslala zprávu o nějakém zločinci, takže Korra coby Avatar tam musela být.

"O co de, kapitáne?" zapojila se Avatarka a objevila se před Lin.

"Konečně jseš tady, Korro. Ten zločinec je někde u severního přístavu, takže tam s Nagou běžte a zatkněte ho. Už tam jsou ňácí moji muži, ale radši tam běž i ty," informovala jí vládkyně kovu.

"Rozkaz!" vykřikla Korra, vyskočila na svého medvědopsa a vyrazila.

 

 

U severního přístavu se objevila pouhých pár minut a okamžitě zahlédla onoho zločince.

Přiběhl k ní jeden z vládců kovu, aby jí vysvětlil situaci: "Vládne ohni a je docela silný, ještě že jsi přišla, už ho skoro nezvládáme."

"Jasnačka!" zapraskala si Korra klouby a šla se nepříteli postavit.

Nepřítel byl doopravdy silný, a stihl zapálit už půlku přístavu. Teď stál na stěžni jedné lodi a hloupě se usmíval.

"Přijde mi spíš jako psychopat..." řekla si krátkovlasá dívka pro sebe. "Ta policie dneska nestojí za nic - né, Mako, tos neslyšel!"

"Slyšel," řekl vládce ohně pobaveně. Potom zvážněl: "Kdybys tu byla dřív, neudělal by takovou spoušť."

"To samý můžu říct já - ty seš vládce ohně, je tu spousta vládců kovu a nedáte jednoho psychopatskýho zločince?" utahovala si z něj Korra. "Bóže, tak ať to máme z krku." Poslala na nepřítele jednu velkou vlnu, čímž zároveň uhasila oheň roztroušený po přístavu. Potom stačily pouta z kovu a z nepřítele se stal vězeň.

"Co říkám, policie dneska stojí za h... starou belu." Chudák Mako byl setřen svojí nejlepší kamarádkou. "Takže to je všechno? Tak zase čau," loučila se Korra a chystala se s Nagou zpátky na Ostrov vzdušného chrámu.

"Korro, počkej!" řekl najednou Mako. "Nechtěla bys... Nechtěla bys někam zajít?"

Korru nečekaná nabídka zarazila. "No... Já... Tak jo." usmála se. Možná city k němu ještě tak docela nezmizely.

"Fajn, tak sraz ve čtyři v parku," mrkl na ní Mako.

"Jo. Čau." řekla ještě přes rameno Korra a šla.

 

 

 

Takže, Sentouki zase jednou něco vymyslela? Jo, bude to na pokračování, jo, bude tam trochu Korrasami, ne, nemám ráda Korrasami.

Nevim, jestli se tak jmenuje Ostrov vzdušného chrámu, ani jestli maj v Republic City nějaký severní přístav laugh Když tak napište a já to poupravim wink

EDIT: Fajn, nevím jestli to bude na pokračování. Nemám totiž nijak zvlášť hodně času, a ani nevím, jestli budu mít chuť se do nového dílu pustit. A taky jsem ještě tak úplně nevymyslela příběh, takže... no, kdo ví.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář